A Szőregért Alapítvány, a Szőregi Háziorvosi Rendelő és Avramov András önkormányzati képviselő szervezésében 2023. évben 16. alkalommal került megrendezésre az egészségügyi szűrőnap a szegedi Vasútegészségügyi Rendelőben, a szőregi Hősök terén és a Tömörkény István Művelődési Házban.

A rendezvény ismételten kiemelkedő sikerrel zárult, és lehetővé tette a résztvevők számára, hogy különböző orvosi szakterületeken részesüljenek szűrővizsgálatokban.

Bőrgyógyászati vizsgálaton 24 fő vett részt, ahol a melanoma szűrésére és az anyajegyek ellenőrzésre helyezték a hangsúlyt.

Nőgyógyászati konzultáción 22 fő járt, ahol általános vizsgálaton túl a rákszűrés volt a középpontban.

Szemészeti szűrővizsgálaton 12 fő vett részt, ahol a látásellenőrzés mellett résztvevők tanácsokat kaptak a szemegészség megőrzése érdekében.

Fül-orr-gégészeti ellenőrzésen16 fő vett részt, így gondoskodva a hallás és az egészséges légzőrendszer fenntartásáról.

A Hősök terén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mobil buszánál mintegy 120 fő jelent meg tüdőszűrésen, és a Művelődési Házba is szép számmal érkeztek szőregi lakosok bőrgyógyászati tanácsadásra és bőrrákszűrésre.

Köszönetet szeretnénk mondani a szakorvosoknak, háziorvosoknak, a rendelő dolgozóinak és minden segítőnek, akik lehetővé tették az Egészségnap létrejöttét és a vizsgálatok gördülékeny lebonyolítását.

Novemberben folytatjuk az Egészségnapot a megszokott módon a Háziorvosi Rendelőben, ahol további bőrgyógyászati vizsgálatokon és urológiai szűrésen lehet majd részt venni. A részletek hamarosan elérhetőek a rendelőben és a plakátokon.

A szűrőnap sorozat nem jöhetne létre a személyi jövedelemadó 1% felajánlások és adományok nélkül. Köszönjük mindenkinek a támogatást!

Jövőre is szeretnénk megszervezni a már hagyománnyá vált eseményt, így továbbra is köszönettel várjuk felajánlásaikat:

Adószám: 19085768-1-06
Számlaszám: 57400011-10105515 (MBH Bank)

Kategória: Hírek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük